top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerk Keskin

2022'de En Çok İndirilen Uygulamalar



İster araç kiralama gibi bir hizmet sunuyor olsunlar ister yalnızca bir eğlence kaynağı olarak hareket ediyor olsunlar, mobil uygulamalar birçok insanın günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi.


Ancak hangi uygulamalar kullanıcılar arasında en popüler?


Bu grafik, Google Play ve Apple App Store'dan 2022'nin ilk çeyreğinde dünya çapında en çok indirilen 10 uygulamayı göstermek için Sensor Tower tarafından yakın tarihli bir rapordan alınan verileri kullanılarak hazırlanmıştır.


Sosyal Medya Hükümdarlığı Üstün

Rapora göre, toplam uygulama indirmeleri 2022'nin ilk çeyreğinde 36,9 milyara ulaştı ve bu , 2021'in ilk çeyreğine kıyasla %1,4'lük bir artış oldu.


En çok indirilen 10 uygulamanın çoğunluğu sosyal medya platformlarının uygulamaları ve ilk 10 uygulamanın altısı Meta ile ByteDance şirketlerine ait.

Sıralama

Uygulama

Kategori

1

TikTok

Eğlence

2

Instagram

Fotoğraf ve video

3

Facebook

Sosyal ağ

4

WhatsApp

Mesajlaşma

5

Shopee

Alışveriş

6

Telegram

Mesajlaşma

7

Snapchat

Fotoğraf ve video

8

Messenger

Mesajlaşma

9

CapCut

Fotoğraf ve video

10

Spotify

Müzik

Meta'nın listedeki dört platformu Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger, ByteDance ise TikTok ve video düzenleme platformu CapCut'un sahibi.


İlk 10'un hemen dışında yine Meta'ya ait olan Zoom ve WhatsApp Business var.


TikTok'un Zirveye Giden Dolambaçlı Yolu

2021 yılının ilk çeyreğinde, TikTok tüm zamanların indirme sayısı olan 3,5 milyarı aştı ve bu dönüm noktasına ulaşan beşinci uygulama (ve ilk Meta'ya ait olmayan uygulama) oldu. Uygulamanın Hindistan'da Haziran 2020 itibarıyla yasaklanmış olduğu düşünüldüğünde bu rakamlar gerçekten etkileyici. Yasaktan önce Hindistan , TikTok'un indirmelerinin %30'unu oluşturuyordu.


Hindistan, TikTok kullanımını yasaklayan tek ülke değil. Pakistan, "uygunsuz" içerikle ilgili endişeler nedeniyle TikTok'u defalarca engelledi . Ancak Pakistan'daki yasakların sadece birkaç gün sürdüğünü ve şu anda Pakistanlıların platforma erişebildiğini belirtmekte fayda var.


En Çok Kazandıran 10 Uygulama

TikTok yalnızca dünyanın en çok indirilen uygulaması değil, aynı zamanda 2022'nin ilk çeyreğinde en yüksek hasılat yapan oyun olmayan uygulama. App Store ve Google Play'den elde edilen gelirlere göre en yüksek hasılat yapan ve oyun olmayan diğer uygulamalar:

Sıralama

Uygulama

Kategori

1

Tiktok

Eğlence

2

YouTube

Fotoğraf ve video

3

Disney+

Eğlence

4

Google One

Üretkenlik

5

Tinder

Yaşam tarzı

6

Piccoma

Kitap

7

Tencent Video

Eğlence

8

iQIYI

Eğlence

9

HBO Max

Eğlence

10

LINE Manga

Eğlence

TikTok, son çeyrekte tüketici harcamalarında 821 milyon dolarlık etkileyici bir gelir elde etti. Platform, App Store'da en çok hasılat yapan uygulama ve Google Play'de Google One'dan hemen sonra en çok hasılat yapan ikinci uygulama oldu.


Meta platformlarından hiçbiri brüt gelir açısından ilk 10 listesine girmemiş olsa da, bu platformlar mutlaka uygulama mağazalarından akmayan bir ton para kazanıyor. 2021'de Meta , %97'den fazlası reklamlardan gelen 117,9 milyar dolardan fazla gelir elde etti.


Büyüme Ufukta

Salgının uygulama pazarı üzerinde büyük bir etkisi oldu.


2020'de premium erişim, uygulama içi satın alımlar ve abonelikler gibi şeylere yapılan uygulama harcamaları bir önceki yıla göre %30 artarak 111 milyar dolara ulaştı .


Ve dünyanın birçok yerinde COVID-19 kısıtlamaları hafiflerken, uygulama harcamalarının yakın zamanda azalması pek muhtemel değil. 2025 yılına kadar harcamaların 270 milyar dolara çıkması bekleniyor.


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page