top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerk Keskin

2023'te Ziyaret Edilmesi Gereken 7 Yeni Bilim Müzesi ve Sergisi



Keşfetmek için yeni bir yer arayan bir müze meraklısıysanız, 2023 sizi bekliyor. Yeni bilim müzeleri ve sergileri açılıyor ve bazı hayvanat bahçeleri genişliyor. İster vahşi yaşam aşığı, ister uzay meraklısı veya tarih meraklısı olun, yeni yılda veya sonrasında göz atabileceğiniz bu destinasyon örneklemesi, herkes için bir şeyler içeriyor.


2022, Kral Tut'un mezarının bulunmasının 100. yıl dönümüydü. Şimdi, Giza Piramitleri manzarası içinde yer alan bu müze açıldığında, mezardan binlerce eser - eski Mısır'dan on binlerce başka arkeolojik buluntu ile birlikte - sergilenecek. On yılı aşkın süredir yapım aşamasında olan bu müze, dünyanın en büyük arkeoloji müzelerinden biri olacak.



Bu çok katlı bina, 150 yıldan eski müzeye tonlarca yeni sergi alanı ekleyecek. Ziyaretçiler, dünyanın en büyük canlı yaprak kesen karıncalarından birini içeren bir insektaryumu keşfedebilir ve bir vivaryumda düzinelerce kelebek türüyle yüz yüze gelebilir. Ve ayrıca, 360 derecelik sürükleyici “Görünmez Dünyalar” sergisinde de hayatın birbirine bağlılığı sergilenecek.



Galápagos Adaları'na seyahat edemiyorsanız, Teksas'a gitmek ikinci en iyi şey olabilir. Charles Darwin'in meşhur ettiği takımadaların kara ve deniz ekosistemlerini yeniden canlandıracak bu yeni sergide dev kaplumbağalar, iguanalar, penguenler, deniz aslanları, köpekbalıkları ve diğer canlılar yaşayacak.



Bu yeni akvaryumun 34 sergisi, ziyaretçilerin Midwest'i terk etmek zorunda kalmadan çok çeşitli okyanus bölgelerini görmelerini sağlayacak. Sualtı sakinleri, sıcak bir gelgit bölgesinde deniz kestaneleri ve deniz anemonlarını, mercan kayalıklarında yüzen balıkları, açık okyanusta yüzen taraklı jöleleri ve kayalık bir kıyı boyunca oynayan deniz su samurlarını içerecek.



Uzay keşfinin geleceğine adanmış bu yeni iki katlı galeriyi tasarlamak için sergi planlayıcıları, ne öğrenmek istediklerini öğrenmek için yerel öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Sonuç olarak, diğer şeylerin yanı sıra, uzayda yaşamak ve çalışmak için gereken mevcut ve gelecekteki teknolojilerin yanı sıra havacılık endüstrisine giden birçok kariyer yolunu gösterecek bir deneyim düzeneği oluşturuldu.



Amerika'daki kuş göçü ve korumaya odaklanan hayvanat bahçesinin yeni kuş evinde üç büyük kuş kafesi yer alacak: İlki, Delaware Körfezi'nin göçmen kıyı kuşları için nasıl önemli bir nokta olduğunu gösterecek, ikincisi ise Orta Batı'daki mevsimsel sulak alanların nasıl hizmet ettiğini gösterecek. Ve üçüncüsü ise tropikal bir kahve çiftliğinin kışın ötücü kuşlara nasıl dinlenme sağlayabileceğini gösterecek.



Ayrıntılar hâlâ yetersiz olsa da, halkın robotik, yapay zeka ve makine öğrenimi hakkındaki bilgilerini ilerletmeye adanmış bu müzenin bu yılın sonlarında açılması bekleniyor.



Makalenin orijinal haline buradan erişebilirsiniz.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page