top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerk Keskin

Konuğumuz Ceylin Gözüm'den Öneriler

Güncelleme tarihi: 20 Şub 2023



Wanna Know Girişim Sohbetleri'nin ve YouTube kanalımızın ilk videosunda konuk ettiğimiz Ceylin Gözüm'den 3 kitap ve 3 müzik önerisi istedik. Kendisinin mutlaka okunmalı dediği 3 kitap ve en sevdiği 3 müzik sizlerle:


Kitap Önerileri:

1- Düşün ve Zengin Ol

Orijinal ismi ''Think and Grow Rich'' olan kitap 1937 yılında Napoleon Rich tarafından yazılmıştır. Napoleon Hill bu kitabı Henry Ford, Thomas Edison gibi birçok tanınmış ismin de bulunduğu çok başarılı 500 insan üzerinde yaptığı 25 yıllık bir araştırmanın sonucunda yazmıştır.


Bu kitapta, ''Bütün başarıların başlangıç noktası olan "Ateşleyici Bir Arzu" yaratan bir hedefi nasıl belirlersiniz? Arzulanan hedefi zihinde canlandırarak "İnanç"ınızı nasıl güçlendirirsiniz? Bilinçaltınızı "Kendi Kendine Telkin" ile başarınız için nasıl programlarsınız? Erteleme huyunu yenmek için nasıl bir "Kararlılık" göstermelisiniz? "Beyin Gücü Grubu"nun itici etkisini hedefinize ulaşmanız için nasıl kullanırsınız? "Beyninizin Sınırsız Potansiyeli"ni nasıl ortaya çıkarırsınız? "Altıncı His"sinizi güçlendirerek bilgeliğin tapınağına nasıl ulaşırsınız? Başarınızın önündeki en büyük engel olan "Korkularınız" ile nasıl başa çıkarsınız?'' gibi soruların ve daha fazlasının cevabını bulacaksınız.


2-Zengin Baba Yoksul Baba

Orijinal ismi ''Rich Dad Poor Dad'' olan kitap 1997 yılında Robert T. Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından yazılmıştır.


Finansal konulardaki genel inanışın tersine yeni birçok bakış açısını anlatan yazar; “Nasıl zengin olunur?”, “İş kurmak mı yoksa başkasının yanında çalışmak mı?”, “Eğitim hayatında parayla ilgili neler öğrenilir?” gibi merak edilen sorulara açıklık getiriyor. Zengin olmak için yüksek bir gelir sahibi olunması gerektiği algısını çürütürken çocuklara paraya dair neler öğretmeniz gerektiğini, hak ettikleri zengin yaşamı nasıl sürebileceklerini, hayatın zorluklarına ve fırsatlarına karşı kendilerini nasıl hazırlayabileceklerini de anlatıyor.


3- Yalın Startup

Orijinal adı ''The Lean Startup'' olan kitap 2011 yılında Eric Ries tarafından yazılmıştır. Yale Üniversitesi mezunu olan Eric Ries, IMVU şirketinin kurucu ortağı (sonradan ayrıldı) ve pek çok şirketin de Startup danışmanlığını yapmaktadır.


Ries, startup’ı son derece belirsiz bir ortamda, kendini yeni bir şeyler yaratmaya adamış bir insan grubu veya yapı olarak tanımlıyor. Söz konusu odak, bir öğrenci evinde harıl harıl çalışan bir grup genç olabileceği gibi, yıldız bir şirketin yönetim odasındaki deneyimli profesyoneller de olabilir. Bu anlamda girişimcilerin ortak noktaları, belirsizlikten oluşan sis bulutunun içine dalarak, sürdürülebilir bir iş için başarılı bir yol bulmaya çalışmalarıdır. Bu kitap, şirketlerin her zamankinden fazla inovasyon yapmaya ihtiyaç duydukları bir dönemde, başarılı girişimlere imza atmaları için bilimsel yollar sunuyor.


Müzik Önerileri:

Ve Takipçilerimize Son Önerisi



51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page