top of page
  • Yazarın fotoğrafıEfşan Demir

Dijital Altın Madeni Nedir?



Altın, binlerce yıldır küresel ekonomide önemli bir rol oynamıştır ve altın standardının terk edilmesinden sonra bile sarı metal, birçok yatırım portföyünün önemli bir parçası olmaya devam etmiştir.


Bugün, ister külçe, madeni para, ETF veya dijital jeton şeklinde olsun, altının kalıcı değeri onu çekici bir varlık haline getirmeye devam ediyor. Bununla birlikte, fiziksel bir metal madenciliği de önemli çevresel maliyetlerle birlikte gelir.


Grafiklerde sponsorumuz Nature's Vault, altın madenciliğinin etkisine bakıyor ve portföyünüze altın bağlantılı varlıkların eklenmesinin çevre dostu bir seçim olabileceğini destekliyor.


Altın Madenciliğinin Çevresel Maliyeti

Altın madenciliğinin çevresel etkileri arasında ormansızlaşma, atık üretimi ve karbon emisyonları yer alıyor.


Altın madenlerinin 2000'den 2019'a genişlemesi 3.500 km2'nin üzerinde ormansızlaşmaya yol açtı. Ayrıca yıllık emisyonların 126 milyon CO2e ton civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Dahası, altın madenciliğinden çıkarılan cevherin yaklaşık% 99'u boşa gidiyor.


Altın çıkarımından kaynaklanan ana atık olan atıklar, yüksek düzeyde ağır metaller içerir. Suya veya rüzgara maruz kaldığında, bu metaller çevreye sızarak çeşitli sağlık riskleri oluşturabilir ve ekosistemlere uzun vadeli zarar verebilir.


Ekstraksiyon, işleme ve arıtmadan sonra, varlık olarak kullanılan fiziksel altın tonozlarda depolanarak şu soruyu gündeme getiriyor: çevresel maliyet haklı mı?


Çözüm: Dijital Bir Altın Madeni

Yatırımcılar artık çevreye zarar vermeden portföylerine altın kaynaklı bir varlık ekleyebilirler.


Nature's Vault, yerdeki altının korunmasından para kazanan NaturesGold Tokeni ve Pistol Lake NFT gibi dijital varlıklar yaratarak altın madenciliği sektörünü karbondan arındırıyor. Sonuç olarak, madencilikle ilgili emisyonlar ve çevresel zararlardan kaçınılır.

Peki, dijital bir altın madeni tam olarak nasıl çalışır?

⦁Nature's Vault, madencilik haklarını bağımsız olarak ölçülmüş altın yataklarıyla tanımlar ve değerlendirir.


⦁Daha sonra, altta yatan altın yataklarının satışını veya sömürülmesini önlemek için bu madencilik haklarına ilişkin numarasız yasal unvanlar edinir ve sürdürürler.


⦁Son olarak, altın kaynaklı varlıklar, maden haklarının tokenleştirilmesi ve blok zinciri ve varlık gruplandırılması kullanılarak yer altı altının korunmasıyla yaratılır.

Bu şekilde altın, yatırım amaçlı olarak madenciliğin zararı olmadan hala kullanılabilir.


Makalenin orijinal hali için tıklayın.


6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page